Första veckan på dagis

Nu är vardagen igång igen and i love it. Vera har gått sin första vecka på dagis och Nisse sin första vecka i skolan. Nisse har börjat på en vuxenutbildning till VVS-montör, skolan ligger i liljeholmen men när man äntligen landar i en av tusen jobbdrömmar så får man stå ut med lite resväg.

Veras första vecka på dagis har gått över förväntan! Tydligen har man börjat med någon ny inskolningsgrej som kallas för tredagarsmetoden, jag tror det kan jämföras med att riva av ett plåster snabbt. Vårt dagis kör inte med denna snabbvariant utan det ska vara tryggt och lugnt på barnets villkor, båda sätten är säkert bra men det här känns lite mildare och även ifall Vera hade fixat en snabbinskolning så tror jag inte att jag hade det. En timme om dagen gick vi tillsammans tisdag och onsdag för att utöka med en halvtimme till på torsdagen och fredagen. Tanken var att ta första avskedet nu på tisdag men i fredags bara klampade hon in och satte sig i mitten av gruppen och var väldigt framåt så den inskolningsansvarige pedagogen tyckte vi kunde prova en liten vinkning redan då. Jag blev lite tagen på sängen och var inte alls beredd på alla känslor som bubblade upp, jag vinkade och gick sen snabbt till bilen och grinade en stund. Efter ett samtal med Nisse så tog jag tag i mig själv och gick och shoppade istället. Allt hade gått hur bra som helst men det var nog den längsta goaste kramen jag någonsin fått av henne när jag kom för att hämta. Det känns lite tråkigt att avbryta för helg för nu kanske vi måste backa lite på måndag för då börjar två till barn inskolning och alla är tillbaka från semestern så det blir många nya ansikten. Så kul att se hur fort hon utvecklas och vilken härlig människa hon är och håller på att bli. Nästa vecka ser jag verkligen fram emot!

20140809-193354.jpg

Annonser

Om harrymedhundarna

En blogg om mitt liv med två underbara hundar. Att kombinera ett heltidsjobb med sambo och två hundar är svårt men jag tycker att jag lyckas ganska bra!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Första veckan på dagis

  1. Hillevi skriver:

    Det var då väldigt vad Vera är lik både pappa och mamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s